CrossBeat - banner, Frizon

panetoz

Panetoz motto är "Skapa kaos – fast ett kreativt, positivt kaos. Skapa kaos så att folk blir glada! Vänd upp och ner på fördomarna och kom ut som en bättre människa."
De var förortskids men blev förortsidoler och förebilder för andra unga i området. Ändå fortsatte de oförtrutet sin resa för att förändra och inpräntade vart än de kom vikten i att skaffa sig en utbildning, att värna om sina rötter, att vara sig själva – inga påklistrade manér eller uppblåsta attityder.
2005 startade Panetoz den ideella föreningen Vägen Ut med syftet att skapa en musikstudio där ungdomarna kunde komma och spela in sin musik. Succén var ett faktum och inte bara har konceptet spridit sig till flera kommuner runtom Stockholm, man har dessutom fått kommunpris för sitt engagemang.
Till dags dato har de certifierade hits med Dansa Pausa (6 x platina), Efter Solsken (2 x platina), Håll Om Mig Hårt (platina), Vissla Med Mig (platina). Gruppen grammisnominerades 2013 för Årets Låt med Dansa Pausa som också var årets mest spelade låt i P3 under 2012.