CrossBeat - banner, Frizon

Monte nour


Philip Larsson är låtskrivare från Karlstad som kallar sig Monte Nour. Med stark känsla för stora melodier hänför han från scenen och bjuder in till en egen värld, ofta med bara gitarr och sång. Låtarna har ofta jämförts med Paul McCartneys melodispråk och enligt honom själv är målet att skriva ner låtar som känns som om de funnits för evigt och sedan förmedla dem med äkthet. Två EP:s är släppta genom lilla Karlstad-bolaget Youth Recordings och båda följdes av turnéer som sträckt sig över Sverige och Skandinavien. 

I september släpptes en cover av Beck’s ”Pay No Mind” med tillhörande psykedelisk musikvideo (inspelad vid Wermlandskajen i Karlstads yttre hamn) och nådde snabbt över 20.000 visningar på internet. Närmast väntar fler singel-släpp och första Europaturnén för värmlänningen vars namn börjar spridas på indie-kartan.

”…skicklig gitarrist med bra röst för den här sortens pop; varm, uttrycksfull, bräcklig och stark på samma gång. Melodierna är intelligent skrivna och vackra…” - VF.se